Panir:
1 liter ekologisk gammaldags mjölk
1 1/2 dl yoghurt
1 msk citronsaft
Gör så här:1. Koka upp mjölken. Rör om i botten så att mjölken inte bränns vid.
2. Häll i yoghurt och citronsaft under omrörning, lite i taget, tills mjölken skär sig.
3. Häll av vasslan (här händer det grejer, osten börjar bildas och klumpa ihop sig. Vasslan är alltså vätskan som "blir över")
4. Lägg paniren i ett kaffefilter och låt den rinna av. Klart!
Såsen:
5 skållade tomater
2 knippen färsk spenat (här brukar jag freestyla lite, kör oftast på fryst spenat och brukar ta lite mer än "2 knippen" så att det blir lite mer mat)
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
1/2 tsk mald kanel
3 cm hackad färsk ingefära
5 msk crème fraiche (jag kör på hela burken, vad blir det 3dl?)
Gör så här:
1. Fräs ingefäran i olja. Blanda i kryddblandningen.
2. Lägg i spenaten. Skär tomaterna i bitar och blanda ner.
3. Finfördela blandningen med mixerstav.
4. Rör ner crème fraiche.
5. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i paniren och rör runt försiktigt. Klart!
Servera med basmatiris. Gott, gott!
Idag tänkte jag göra kardemummaknyten a la Leila. Smarrigt värre!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar