onsdag 23 december 2009

En extra tanke, en extra slant

Så här i juletid är vi allmänt mer givmilda och generösa - inte bara mot nära och kära utan vi skänker även en extra tanke (ibland mer än endast en tanke) åt sjuka och behövande.

En vän till mig berättade för ett tag sedan att hon ska skänka halva sin första lön. Jag har även tänkt detta men har fortfarande inte riktigt kommit underfund med vart, eller till vilka jag ska skänka mina pengar. Finns ju en hel uppsjö organisationer och dyl som behöver pengar. Helst av allt skulle jag vilja skänka något direkt så att det känns som att det får mer effekt. Detta ska jag ta tag i början på år 2010.

År 2010 är snart här. Helt galet. En annan sak som jag tänkt på inför 2010 är att jag gärna skulle vilja engagera mig mer. Går på läxläsning i eftermiddag i veckan men jag skulle gärna vilja göra något för de ensamma äldre. De som endast socialisera sig med kassörskan på matvarubutiken. Jag tycker inte om att människor ska behöva vara ensamma. Inte när ensamheten inte är självvald. Så - det ska jag försöka mig på det nya året.

Finns en massa volontärsarbete att hitta på Volontärbyrån och på Frivillig.se för den som är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar