torsdag 26 augusti 2010

Vad vill du bli när du blir stor?

Mitt uppe i avslutet av det gamla och ser fram emot ett par lediga dagar innan det nya börjar 1 september. Tankar kring vad jag vill ägna mig åt snurrar i min skalle. Ibland undrar jag om jag inte har valt helt fel. Jag borde ju faktiskt arbeta med någonting kreativt. Sy, smide eller på ett bageri spelar nog inte så stor roll men att arbeta med mina händer, utvecklas kontinuerligt och bara skapa. Vara min egen chef och utgå ifrån mig själv, mina kunskaper, mina förutsättningar. Ego ego. Så perfekt.

Men... så är det ju det här med säkerheten. Att som egen företagare ge sig ut i osäkerheten och kanske inte ens veta om det rullar in några cash eller inte i slutet på månaden. Att ha den pressen i bakhuvudet när man försöker hitta kreativiteten. Den pressen skulle inte vara bra för mig. Att inte på samma sätt kunna vara sjuk, ha semester, vara föräldraledig osv. Den där osäkerheten. Inte bra för mig. Jag vill verkligen ha trygghet i min tillvaro.

Så - vad vill jag bli när jag blir stor?

3 kommentarer:

  1. Har på senare tid läst mycket artiklar om just detta. Människor som gett upp sina vanliga oinspirerade jobb för att ägna sig åt det som ger dem ro och för dem lyckliga! Många av dessa hade fortsatt att jobba 50 % på sitt vanliga jobb (iallafall tills företaget är riktigt stabilt) just pga att inte hamna i ekonomisk knipa/ångest och även om det innebär att de fick jobba långt över sina 8 h om dagen så var de väldigt nöjda med att ha det så. Tänker också att man kan göra så och att det nog är värt det om man verkligen får göra det man vill. Däremot är det ju något som man kanske inte kan göra hela livet - driva kreativt företag, jobba 50 % vanligt OCH ha småbarn känns ju tex som ett ganska omöjligt projekt. Blev lite inspirerad faktiskt, inte för att jag har någon sorts kreativ ådra men skulle ändå vilja ägna mina dagar åt mer än att vända papper! Tycker du ska satsa!!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vet, det har jag funderat mycket på också, har en kollega här som gör precis så + småbarn och det verkar fungera rätt bra, hon kom visserligen till jobbet igår fast hon inte skulle ;) så lite förvirrad blir man nog allt!

    SvaraRadera
  3. du kanske blir keramiker av dig trots allt ;)

    SvaraRadera