onsdag 3 november 2010

tell, or shut the fuck up?När jag jobbar som normalt, 8h per dag och åker (oftast) samma tåg och buss råkar jag ibland på samma människor, som också tar samma tåg/buss. Jag står/sitter mest och spelar Mahjong och tittar på folk vilket jag tycker är väldigt intressant. En tjej står alltid i samma dörrpar där jag går in (allra längst bak, man måste ju effektivisera) och hon åker även med samma buss senare men går av en station före mig (jag åker till ändhållplatsen). Hon ser lite ut som en manga/seriefigur. Knasiga kläder och frisyrer. Lyssnar på skränig musik. Alltid high heels. Ser frusen ut (= hon har lite kläder på sig). En annan tjej möter jag ibland både när jag är på väg till tågstationen på morgonen och när jag är på väg hem från stationen på kvällen. Hon går och läser Harry Potter samtidigt. Nog för att jag själv är ett stor Potter-fan förstår jag inte riktigt meningen med att gå och läsa samtidigt. 1. Livsfarligt - när det är spännande i boken (som det ju nästan alltid är) är ju risken att bli påkörd av en bil/cyklist eller utsätta sig själv för någon annan form av fara ENORM! 2. Jag förstår inte hur hon klarar av att koncentrera sig på läsningen, jag skulle inte komma ihåg nånting av det jag läste och skulle vara tvungen att läsa om allt på nytt. Jag känner mig gammal då kidsen idag verkar ha mer skill och är grymma på multitasking. Eller så är kidsen mer dumdristiga och saknar en vilja att överleva dagen. Typ. Tror självklart på det sistnämnda. 


Och för att komma till bilden... En tjej som jag har åkt buss med ett antal gånger använder h e l t fel färg på sin foundation. Orange/gul-aktig är den. Första gången jag såg det kunde jag inte sluta stirra även om jag vet att det är väldigt oförskämt. Såg bara någon gul seriefigur a la Simpsons framför mig. Och hon märkte att jag stirrade och inte riktigt kunde slita blicken från henne. Jag tänkte att förklaringen kanske var att hon lever ensam och inte har snälla vänner eller kollegor som är ärliga och säger som det är eftersom hon själv inte kan ha upptäckt detta misstag. Men upptäckte en ring på ringfingret och en dag hade hon varit på BR Leksaker och handlat (till vad jag antog sina egna barn). VARFÖR HAR INGEN VÅGAT TA SIG MOD ATT BERÄTTA SANNINGEN FÖR DENNA STACKARS KVINNA??? Well, I kept my mouth shut.

2 kommentarer:

  1. haha du later som en mormor i det har inlagget, ar du snart 30 eller snart 80??? :)

    puss

    SvaraRadera
  2. Haha, för att jag tycker att "kidsen idag" klär sig underligt, gör konstiga saker??? Det har jag tyckt länge! LONG LIVE THE OLD LADY! ;)

    SvaraRadera