söndag 6 mars 2011

STADSHUSETI går var vi på en guidad tur och rekade Stadshuset inför vigseln med vår vän Jesper som ska fotografera under ceremonin. Det var faktiskt väldigt intressant att få höra historiken kring Stadshuset och hur det representerar Stockholm och Sverige. 

Gyllene salen var helt fantastisk och galen på en och samma gång.18,6 miljoner mosaikbitar på väggarna och de i guld är av 23 karat. Inte illa. Konstnären Einar Forseth bad om 7 år för att färdigställa sitt verk, men eftersom invigningsdatum redan var satt fick han endast 2 år på sig. Men den faktiska tiden för att sätta upp verket var endast 10 månader då det tog lång tid att hitta arbetskraft i Italien och Frankrike som hade den kunskap som behövdes. 


Och sist men inte minst, Ovala rummet där vigseln kommer att ske. Rummet har fått sitt namn av dess form och är utformat efter Tureholmstapeterna som pryder väggarna. Tapeterna är över 300 år gamla och vävda i Beauvais i Frankrike. 
Jag måste faktiskt säga att det känns mycket roligare att gifta sig i Stadshuset efter denna visning, när jag har fått lite mer historik och fakta om byggnaden. Känns verkligen jättebra!


Endast två veckor kvar. Denna veckas pyssel blir följande: skriva adresser på alla kuvert till inbjudningskorten som ska gå ut i samband med vigseln, gå på "Lilla lyx-paketet" på Elisabethskolan imorgon eftermiddag (Ryggmassage, klassiska ansiktsbehandling inklusive porrengöring (hjälp!) samt handmassage och handmask), träffa Holy Sweet på tisdag eftermiddag och planera tårta, hämta klänningen från sömmerskan på onsdag. 


Efter det är nog förberedelserna i denna vecka avklarade, phew! 


Nu ska jag in till stan en sväng och lämna tillbaka ett par av skorna jag tidigare visat på bild här och sen leta efter en liten väska till bröllopet och lite annat smått och gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar